Heb jij ZIN in of geef jij ZIN aan december? 

Heb jij ZIN in of geef jij ZIN aan december? 

Morgen 3 december begint Advent. Dinsdag 5 december vieren we Sinterklaas. Daarna maken pepernoten en speculaas plaats voor kerstkrans en kerststol. Op 24 december is het kerstavond met de kerstnachtdienst waar je al of niet naartoe gaat. 25 en 26 december vieren we ieder op onze eigen manier Kerstfeest: het feest van de vrede, die niet anders in de wereld kon komen dan door de geboorte van een kwetsbaar kind.

Ik heb het aan den lijve ondervonden hoe waar dat dit is en hoe het leven werkt. Op 14 december 2011 werd òns kerstkind geboren, en hij bracht de vrede in ons gezin na een turbulente periode van 6 jaar. Een kind verzacht je hart, het kind komt in deze harde wereld, wie weet waarvandaan, wie weet waarnaartoe? Ieder kind draagt een belofte in zich, die hij/zij zelf al levende weg in deze wereld gaat ontdekken. Wie zijn wij als (groot)ouders om deze belofte al vooraf op het voorhoofd van het kind te plakken? Weet jij zelf wat voor belofte jij in je meedraagt? We hebben een leven lang de tijd om die belofte te ontdekken.

Prima als jij ZIN in de decembermaand hebt. Gezelligheid, cadeautjes, lichtjes, lief zijn voor elkaar, heerlijk is dat. Het duurt helaas maar een maand. In januari staan we weer met beide voeten op de grond en roepen de koude winter en de donkere dagen weer.
Met ZIN geven aan december kun je langer genieten van je ervaringen in de gezelligste maand van het jaar, omdat het dan een van de stapstenen in je spirituele ontwikkeling is. Je hebt je een maand verdiept in jouw eigen belofte voor deze wereld. Je bent er weer iets verder in gekomen. Hoe dieper je in jezelf kijkt, hoe meer het een deel van jezelf wordt. 

Met de AdventSchrijfKalender “Kwetsbaar als een kind” geef jij ZIN aan december. Je kunt nog instappen. 

Warme groet,

Illa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *