Vrij in mei!

de zeeWat een mooie dagen beleven we op dit moment. Dit Hemelvaartsweekend aan het begin van mei is zonovergoten na een nog best wel koude aprilmaand. Afgelopen vrijdag was ik aan zee. Wandelen met mijn voeten door het frisse water en daarna een pilsje op het terras. Samen met mijn oude schoolvriend genoot ik al bijkletsend van de zon, het windje, de ruimte en het uitbreken uit ons dagelijkse leven van werken, gezin, verkeer en letten op de tijd. Het scheen ons toe dat het warme zonnetje stil stond aan de hemel. “Het lijkt wel of de zon blijft staan”, zei mijn vriend, “daarstraks stond hij toch ook precies daar?” Inderdaad, we hadden het gevoel dat de paar uur die we aan het strand vertoefden, geen grenzen kenden. We voelden ons vrij.

Uit je regelmaat

De feestdagen gooien ons dagelijkse leven overhoop. Daardoor kan er ook ruimte komen voor inspiratie, voor andere dingen. Het begon eigenlijk al begin mei met Pasen. Daarna Koninginnedag, Dodenherdenking, 5 mei  en Hemelvaartsdag  en verderop in de meimaand Pinksteren. Het bijzondere is dat Hemelvaart dit jaar samenvalt met 5 mei, waardoor de organisatie van ‘Het Feest van de Geest’ het thema ‘Vrijheid van Geest’ heeft gekozen. Zo is Pinksteren op 5 mei al een beetje begonnen. Wat betekent het om vrij te zijn? Dat God niet alleen een idee is, maar dat hij met zijn geest van liefde ons inspireert om echt vrij te worden, dat geheim bewaren de kerken. 

Wat inspireert jou om vrij te zijn?

Vanmorgen speelde ik orgel in Kerkelijk Centrum ‘De Wingerd’. Deze kerk doet mee met ‘Het Feest van de Geest’, het landelijke kerk- en kunstevenement, dat elke twee jaar gehouden wordt, inmiddels al in meer dan 100 kerken. Meer dan 140 kunstenaars werken mee. De hele komende week zijn er activiteiten. Inspiratie volop om te ontdekken wat jou inspireert om vrij van geest te kunnen zijn. Wat inspireert jou om vrij te zijn? Het mooie weer? De komende vakantie? Of graaf je graag dieper? Dan is de Inspiratiedag op 14 mei misschien wat voor jou!

Workshop Creatief Schrijven 'Tienmaal Levensruimte'

Op zaterdag 14 mei is er in ‘De Wingerd’ in Krimpen aan den IJssel een inspiratiedag rondom het thema ‘Vrijheid van Geest’. Ik ben als schrijfkunstenaar uitgenodigd voor het geven van een workshop. Van 15.45 tot 16.45 uur gaan we intuïtief aan de slag in de Workshop Creatief Schrijven 'Tienmaal Levensruimte'

Wat betekent levensruimte voor jou? Aan de hand van de Tien Geboden/Woorden/Leefregels schrijf je voor jezelf de Tien Woorden zoals ze tot jou persoonlijk spreken.

De inspiratiedag eindigt met het ligconcert “Vesperae in Meditation” op piano door Leo Lommers. Je kunt je matje meenemen. Daarna buffet en borrel op het terras.

Je bent van harte welkom. De inspiratiedag begint om 13.30 uur en de entree is gratis. Opgave bij Jacqueline Snijders, j.h.snijders@planet.nl

Meer informatie over het Feest van de Geest:

www.feestvandegeest.nl

www.wingerdpkn.nl/nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *