2016 in elf woorden

klokDecember loopt op zijn eind. En daarmee het jaar 2016. Bij ons is het gewoonte geworden om op Oudejaarsavond een uurtje met elkaar terug te kijken op het voorbije jaar en vooruit te zien naar naar het nieuwe jaar. Met man, dochter en schoonzoon. En dit jaar ook met mijn schoonzusje erbij. Wat we doen is heel kort

bedenken hoe het was afgelopen jaar, wat was er fijn, wat kan beter, en wat vond ik echt leuk. Elk jaar beginnen we met een engelkaartje. Dus we kijken ook hoe ons engelkaartje van toepassing is geweest of niet. Daarna kijken we vooruit. De associaties op 3 beelden (blind gepakt) vanuit een kaartenspel (ik heb er meerdere waaruit ik elk jaar op het laatste moment pas kies) laten ons misschien een richting zien. En tot slot een engelkaartje dat het komende jaar met ons meereist. Mooi om zo met andere mensen iets over jezelf te vertellen. De anderen luisteren en ontvangen. Mooi ook om te luisteren naar wat anderen beweegt.

Vind je dit nou te veel gedoe, dan is dat ook helemaal niet erg. Wat ook leuk is om voor jezelf te doen is een elfje te schrijven over 2016. Een elfje is een klein gedichtje van 11 woorden, gerangschikt over 5 regels. Kijk zo: elke streep is een woord. Het eerste en het laatste woord is allebei: 2016

      2016    
———————  ——————
——————  ——————- ——————
——————–  ——————— ——————- —————–
2016

Om het compleet te maken, kun je ook voor 2017 een elfje schrijven.

Probeer maar eens en deel je ervaring op facebook met #elfjeschrijvenjaarwisseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *