AdventSchrijfProject “Je Hele Wereld Komt Voorbij”

In december vieren we weer Advent. Kerststal
We leven toe naar het Kerstfeest. Het geboortefeest van Jezus, onze Heer. In deze maand gaan we ons inleven in de mensen die 2000 jaar geleden – toen Jezus geboren werd – het dichtst bij hem stonden, familie van hem zijn.

Week 1: Zacharias en Elisabeth, aangetrouwde neef en volle nicht van Maria.
Week 2: Elisabeth en Maria. Elisabeth ontvangt haar nichtje Maria en Maria die bij haar oudere nicht op bezoek gaat, allebei zwanger.
Week 3: De geboorte van Johannes, zoon van Zacharias en Elisabeth en neef van Jezus, waarbij Zacharias een belangrijke rol speelt.
Week 4: De geboorte van Jezus, met zijn vader Jozef in de beschermende rol voor vrouw en kind.       
Kerstfeest: Jezus en JIJ. Jezus staat centraal. Om hem draait het allemaal. En jij, want in jouw leven draait het om jou en jouw innerlijk.      
Week 5: Simon en Anna. Tot slot komen we in de tempel waar de alleroudsten van de gemeenschap het pasgeboren kind zegenen.

Wat

Je ontvangt twee schrijfopdrachten per week in je mailbox, die je zelfstandig thuis kunt doen. Naast schrijven zitten er ook enkele creatieve opdrachten bij om te schilderen. Hoe je het moet doen, lees je in de uitgebreide handleiding die bij de opdrachten zit. Aan het eind van het project heb je een serie schilderijtjes en gedichten die je zelf gemaakt hebt. Je zult ontdekken dat je jouw mensenverhaal op dat van alle mensen die iets met de geboorte van Jezus te maken hadden kunt leggen. Zo wordt jouw kleine verhaal onderdeel van het universele verhaal van alle mensen van alle tijden en alle plaatsen.

Wanneer

Zondag 2, 9, 16, 23 december, dinsdag 25 december (Kerstfeest) en zondag 30 december ontvang je een e-mail met de opdrachten.

Tijd

Je bent met de opdrachten bezig op de tijd die jou uitkomt.

Locatie

Fijn bij jezelf thuis.

Jouw investering

Je enthousiasme om jezelf een zinvolle Adventstijd en betekenisvol Kerstfeest te geven.

Aanmelden