Vous-êtes une artiste?

Het overkomt me in bijna elk gesprek dat mensen deze vraag stellen: bent u een kunstenaar? En dan roep ik volmondig: “Oui, je suis! Je joue de l’orgue dans La Vigne chez Rotterdam, une église protestante et je suis écrivain.” De Afrikaanse zuster die cora (een Afrikaans snaarinstrument) speelt, vroeg of ik al gepubliceerd had. “ Oui” zei ik, “sur l’internet!”. De Franciscaan riep mij uit – toen ik vertelde dat ik incidenteel een koor dirigeer – tot “chef de choeur”, en Anne Marie, de Belgische die ikonen schildert, noemde mij confrère want zij slaat ook wel eens de maat voor een koor en ik speel Bach, net als haar man. Het bevalt me wel: éérst is een mens kunstenaar en daarnaast oefent hij een regulier beroep uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *