Dender jij ook door?

kudde dendertMeestal denderen we maar door in ons dagelijkse leven. Ken je dat? Wat ons niet bevalt laten we links liggen. Niets mis mee. Maar wat dòet dat eigenlijk met ons? Ik merkte dat die dingen die ik liever niet meemaakte, me dwars bleven zitten en er kwamen steeds meer van bij.

Wist jij dat de wereld om je heen werkt als een spiegel voor jou? Hoe jìj de wereld in kijkt, daar ben je uniek in. Jij ziet je omgeving vanuit jouw gedachten daarover. Die collega die jou steeds maar dwars zit, ligt dat aan die collega? Of komt dat doordat jij signalen uitzendt van “hou op, ik mag jou niet”? Het kan behoorlijk irritant zijn, je wilt diegene gewoon niet meer ontmoeten.

Keer je denken eens om: Wat in jou komt er in beweging, gaat steigeren, als je je collega (of buurman of schoonzus) ontmoet? Welk gevoel geeft het je? En hier komt de tip: dit gevoel zat al in je. Van een eerdere ontmoeting, misschien wel met iemand anders. Wanneer was dat dan? Kijk eens hoe ver je met dat gevoel terug kunt gaan. Zoek in jezelf naar de vroegste herinnering aan dit gevoel.

Als je die kunt vinden, kun je ook zien dat het gevoel wat je nù krijgt een oud gevoel is van een eerdere gebeurtenis. Die collega helpt je eigenlijk alleen maar om dit te leren zien. Zo ga je ànders kijken naar je leven en de wereld om je heen!

Wie jarig is trakteert!pakje

Wie jarig is trakteert! A.s. maandag, 14 september, mag ik vieren dat ik 60 jaar leef! Wat ben ik daar blij mee! Mijn grootste wens is dat mensen met respect en liefde met elkaar omgaan. Wie dat best nog lastig vindt, wil ik graag begeleiden om ànders te leren kijken.

Houd mijn nieuwsbrief en mijn Facebookpagina in de gaten omdat ik op 14 september van 03:30 uur(mijn geboortetijd!) tot 24:00 uur een feestelijk leuk en zinvol cadeau weggeef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *