Vier vragen die je leven veranderen

Vakantie in FrankrijkJuli vakantiemaand. Is dat bij jou ook het geval? Of ga jij in augustus weg? Ik geniet vier heerlijke weken in een klein dorpje in de Cevennen in Zuid-Frankrijk van rust, natuur, mooi  en slecht weer, gezellige markten en heerlijke wijn. En net als thuis doe ik ook hier iets aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Twee weken geleden kreeg ik een geweldige mail van David & Arjan van 365dagensuccesvol.nl. Zij hadden begin juli een interview met een van 's werelds bekendste mensen op het gebied van persoonlijke groei. Met niemand minder dan Byron Katie van The Work. Wel eens van gehoord?

Ik vind het fantastisch dat ze hun held hebben ontmoet. En laat nu net Byron Katie ook één van mijn helden zijn! Daarom heb ik hun direct gevraagd of ik hun mail direct mocht doorsturen via mijn nieuwsbrief aan mijn nieuwsbrieflezers. En wat denk je? JAAA!, dat vinden ze een gaaf idee. 

Ik leer door de mail van David & Arjan twee belangrijke lessen, die ik jullie niet wil onthouden:

LES 1: Ontmoet je inspirator!
Ik vind hun actie om hun inspirator te ontmoeten geweldig. Dit laat zien dat wat je wilt, mogelijk is. Vaak denk je: Dit is voor mij niet weggelegd. Deze vrouw heeft veel meer te doen dan met mij een gesprek te hebben. Niet dus. Juist je dromen kun JIJ laten uitkomen. Daar is deze video het bewijs van!

LES 2: Doe de Vier Vragen van The Work!
Daarnaast is The Work van Byron Katie wereldwijd een krachtige tool om je drukke hoofd rustiger te krijgen, en niet alleen je drukke hoofd: je hele leven wordt rustiger en meer in evenwicht. Waarom: OMDAT JIJ JE GEDACHTEN DAN NIET MEER GELOOFT. Want dat is wat we allemaal doen. Al die gedachten, ze komen en ze gaan. Maar als ze gekomen zijn, gaan wij ermee aan de haal en maken er een hele film omheen. En die film is in de meeste gevallen een soap. We vinden van alles van anderen, bouwen daar ons eigen verhaal inclusief (voor)oordelen omheen en dat wordt de basis waarmee we de wereld tegemoet gaan. 
Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Haar depressie zat hem dus niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen.
The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Dit zijn de Vier Vragen Die Je Leven Veranderen
1. Is het waar? (Ja of nee. Bij nee ga naar vraag 3)
2. Kun je absoluut weten dat het waar is? (Ja of nee)
3. Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?
4. Wie zou je zijn zonder de gedachte?
Keer dan de gedachte om. Zoek dan drie specifieke, echte voorbeelden hoe elke omkering waar is voor jou in deze situatie.

Ik hoop dat je de tijd neemt om de video te bekijken. Ga naar de mail van David & Arjan en klik daar op een van de links. Je komt dan op 365dagensuccesvol, vul even je naam en e-mailadres in en je ontvangt toegang tot het interview. 

Wil je meer weten over The Work, download dan "Het Kleine Boekje", dat enkele passages bevat uit het grote boek van Byron Katie "Vier vragen die je leven veranderen", inclusief werkblad.

Als je vragen hebt of het idee dat je wel eens wat kon hebben aan de Vier Vragen maar je weet niet hoe, dan kun je me natuurlijk altijd mailen. Ik beantwoord al je vragen binnen 48 uur.